Csípő UH

Az újszülött csípő UH vizsgálata - tanfolyam és workshop

PÉCS, 2023. október 13-14.

Maximális létszám: 30 fő

A Csípő UH tanfolyam programja

Tanfolyamunkat elsősorban ortopédus, gyermekortopédus házi gyermekorvos, gyermeksebész és radiológus kollégáknak szervezzük, valamint azoknak, akik napi szinten foglalkoznak az újszülöttek csípőszűrésével.
A két napos tanfolyam során lehetőség lesz részleteiben megismerni a csípő sonographia elméleti hátterét, megtanulni a metodikát, megismerni a pathológiás elváltozásokat.
A második napon minden résztvevő gyakorlati vizsgálati lehetőségét is biztosítjuk.

Terveink szerint lehetőség lesz a tanfolyam résztvevőinek a későbbiekben megfelelő számú eset prezentálását követően jártassági vizsgát tenni. Ennek lehetőségéről és részleteiről a tanfolyamon bővebben lesz szó.

A tanfolyam szervezője: Dr. Járay-Vojcek Judit

 

Jártasságot szerzett kollégáink

A Magyar Radiológus Társaság Ultrahang és Musculoskeletalis Szekciója valamint a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikája által közösen, Pécsett, 2023 október 13-14. köztszervezett Csecsemő Csípő Ultrahang Tanfolyamot elvégezve,ezt követően a tanfolyami előadók által biztosított gyakorlatot megszerezve,
valamint a PTE KK OKK által biztosított keretek között sikeres gyakorlati vizsgát téve csecsemő csípő ultrahang vizsgálati jártasságot szerzett:

Dr. Lukács Zsófia

Dr. Antalffy Katalin

Előadók és gyakorlatvezetők:

Szepesi János – egyetemi tanár

Járay-Vojcek Judit – klinikai szakorvos

Pásztor Gyula – klinikai szakorvos

Molitorisz Dániel – klinikai szakorvos

JELENTKEZÉS

A jelentkezés továbbra is csak a honlapon keresztül biztosított, de a program és a tanfolyam adatai az OFTEX oldalán is megtalálhatók.

A tanfolyam díja 50.000 Ft, mely magában foglalja a kávészünetek fogyasztását, az ebédeket a tanfolyam helyszínén.