MSK

III. PÉCSI MUSCULOSKELETALIS KÉPALKOTÓ alapTANFOLYAM

PÉCS, 2024. SZEPTEMBER 2-4. 

Maximális létszám: 30 fő

Az MSK tanfolyam programja

Tanfolyamunkat elsősorban radiológiai szakvizsgára készülő, vagy tudásukat a musculoskeletalis képalkotás terén megalapozni kívánó radiológus és klinikus szakorvosok részére hirdetjük. 2024-ban a korábbi visszajelzések alapján három napos képzést tartunk.

Elsőként a váll és a térd MR és UH vizsgálatait tekintjük át gyakorlati formában.
Az MR mérések bemutatását és anatómiai összefoglalót követően tematikus áttekintést tartunk a program szerinti kategóriákban.
Az MR workshop során a legfontosabb elváltozásokhoz kapcsolódó eseteket nézhetik át saját munkaállomásokon a jelentkezők a gyakorlatvezetők segítségével 30 fős számítógépes termünkben. Minden esetet projektoros kivetítés mellett is megbeszélünk közösen.
Az anatómiai tudás birtokában délután az UH gyakorlatokat kezdjük. Itt is minden egyes vizsgálatot mindenki személyesen, a gyakorlatvezetők felügyelete és aktív segítsége mellett elvégez. A vizsgálatokat párhuzamosan 5 UH gépen végezzük, melyek képét nagyméretű monitorokra vetítjük.

Külön blokkban taglaljuk a csípő, boka, könyök, csukló, láb és kéz kisízületei témáját anatómiai MR tájékozódással kezdve.
Ezt követően ismét UH gyakorlat következik, amikor valamennyi jelentkező elvégzi felügyeletünk mellett az összes vizsgálatot.

Az UH vizsgálatokkal párhuzamosan a korábbi és új MR esetek közös értékelése folyik a számítógépes teremben kicsoportos foglalkozás keretében.

Kiscsoportos formában forgó rendszerben próbálhatják ki magukat a jelentkezők egy MSK-szabadulószobában. A legeredményesebb csoport tagjainak tavalyi évben ingyenes tanfolyami részvételeket biztosítottunk.

A frissített három napos program részletes leírását hamarosan feltöltjük. A jelenleg elérhető program a tavalyi kurzus anyagát mutatja.

 

Előadók és gyakorlatvezetők:

Botz Bálint – Pécs

Girán Bettina – Pécs

Gulácsi György – Budapest

Járay Ákos – Pécs

Kékkői László – Pécs

Somogyi Rita – Zalaegerszeg

Tóth András – Pécs

JELENTKEZÉS

A jelentkezés továbbra is csak a honlapon keresztül biztosított. 

A tanfolyam díja 50.000 Ft, mely magában foglalja a kávészünetek fogyasztását, az ebédeket a tanfolyam helyszínén és a második nap végén a vacsorát Pécs belvárosában.